Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Ialomița împreună cu partenerii săi, K Consulting Management and Coordination şi Asociaţia Romano ButiQ au organizat luni 31 august, în localitatea Traian proiecţia filmului documentar “Povestea lui Ilie”

Vizionarea de film a avut loc in cadrul proiectului ‘’Calificarea meseriaşilor tradiţionali romi”, la Primaria Traian şi a fost fi urmată de o dezbatere pe tema importanţei pe care o are educaţia în acceasarea unui loc de mună.
La acest eveniment au participat reprezentanţi ai Liceului Tehnologic Traian, reprezentanţi ai autorităţiilor publice locale: Poliţia Locală Traian, Primăria Traian, dar şi persoane din cadrul cursurilor de formare desfăşurate în cadrul proiectului, membrii ai comunităţii şi mai mulţi elevi.

Documentarul descrie viaţa mai multor tineri romi care care luptă pentru visele lor chiar dacă au fost discriminaţi din cauza etniei sau au de înfruntat situaţii dificile pentru ca acestea să devina realitate.

Filmul documentar vizionat a fost realizat de UNICEF şi Agenţia Împreună, iar vizionarea acestuia a fost posibilă cu sprijinul Agenţiei Împreună, care ne-a pus pelicula la dispoziţie.

Proiectul “Calificarea meseriaşilor tradiţionali romi” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Axa Prioritară 6.2 şi este implementat în perioada noiembrie 2013- august 2015.

About Romano ButiQ