Asociaţia Romano ButiQ a trimis o scrisoare în atenţia ministrului Educaţiei Sorin Câmpeanu şi ministrului Finanţelor Eugen Teodorovici pentru a solicita respectarea angajamentelor asumate de Parlament şi Guvernul României în urmă cu patru ani – art. 58 al Legii Educaţiei Naţionale şi OMECTS nr. 5349/ 07.09.2011 – prin bugetarea programului Şcoală după Şcoală, astfel încât să fie accesibil celor peste 400.000 de elevi defavorizaţi de pe teritoriul României, în situație actuală de risc educațional și implicit, excluziune socială pe termen mediu și lung.

Asociaţia Romano ButiQ  susține acest demers și, prin urmare, am trimis la rândul nostru o scrisoare adresată domnilor miniștri, prin care cerem includerea programului Școală după Școală în proiectul de buget al Ministerului Educației pe anul 2016.

În acord cu demersul Asociației HUMAN CATALYST, solicităm celor două ministere ca, în contextul elaborării proiectului de buget pentru anul 2016 până la 15 noiembrie a.c., să introducă în acest proiect programul Școală după Școală, arătând modalitatea propusă de finanțare și indicatorii de rezultat pentru program în conformitate cu modelul de anexă la bugetul ordonatorului de credite.

Așteptăm comunicarea deciziei pe care cele două ministere au luat-o privind bugetarea acestui

###

Asociaţia, Romano ButiQ” a fost înfiinţată în dată de 18 aprilie 2011 cu scopul promovării non-discriminării prin desfăşurarea unor activităţi culturale şi educative. Asociaţia s-a înfiinţat din nevoia de a prezenta realist comunitatea romă şi de a crea spaţiul în care oamenii să descopere experimental valoarea pe care membrii acestei comunităţi o aduc în societate, dincolo de stereotipul negativ sau de paradigmă de victimă.

Obiectivul principal al constituirii Asociaţiei „Romano ButiQ” este de a studia, cultiva, dezvoltă şi promova, în ţară şi în străinătate, moştenirea culturală şi artistică a comunităţilor vulnerabile, multiculturale şi etnice/interetnice, în special a comunităţii romilor din România, precum şi a persoanelor aflate în situaţii de risc de discriminare sau excludere socială.

###

Cum poți susține și tu campania?

Pasul 1: Trimite o scrisoare (în nume personal sau ca organizație) la adresele de mail de mai jos, cu mesajul:

„Domnilor Ministri, Susținem demersul Asociației Human Catalyst și cerem includerea programului Școală dupa Scoală în proiectul de buget al Ministerului Educației pe anul 2016. Vă rugăm să ne comunicați decizia pe care ați luat-o privind bugetarea acestui program.”

Cc: human.catalyst.association@gmail.comMinisterul Educației: cabinet@gov.edu.robiroupresa@min.edu.ro

Ministerul Finantelor: cabinet.ministru@mfinante.ropublicinfo@mfinante.gov.ropresamfp@mfinante.gov.ro

Pasul 2 (Opțional): După ce trimiți mailul, poți cere la telefon nr. de înregistrare

021 226 14 06  – Ministerul Finanțelor

021 405 62 00  – centrală și cereți la cabinetul ministrului – Ministerul Educatiei

About Romano ButiQ