In combaterea discriminarii si a imputernicirii comunitatilor locale un rol important il au copiii. De aceea asociatia noastra pe langa lucrul cu mestesugarii si populatia majoritara, lucreaza si cu copii de romi din cartiere si comunitati marginalizate.

Gratie parteneriatului cu asociatia DramAcum si cu sprijinul Institutului Cultural Roman si KCMC, incepand cu luna mai 2012 pana in septembrie 2012 am desfasurat activitati de teatru in Pata Rat groapa de gunoi din Cluj, 2 saptamani in cartierele Ferentari si Chibrit din Bucuresti, 2 saptamani in cartierul Cuprom, Baia Mare ( mutati de pe groapa de gunoi din Craica, Baia Mare), 1 saptamana la Mangalia, in cadrul proiectului Ciorica. Proiectul a fost implementat gratie contributiilor voluntare din partea membrilor si membrelor asociatiei Romano ButiQ si a Agentiei de Dezvoltare Comunitara – Impreuna.

Un numar de 75 de copii au devenit scenaristii, actorii si regizorii propriului lor spectacol. Spectacolele au fost prezentate la Targul International de Film de la Cluj, in Bucuresti pentru copiii de la Centrul de zi AMI si pentru parintii copiilor, la Baia Mare in centrul comunitar, la Mangalia.

Pe langa propiul spectacol copiii mai au ocazia sa si vizioneze si sa participe la spectacolul de papusi Ciorica, pus in scena dupa o poveste roma.