Proiectul ”Și pe noi nu ne întrebați?” urmăreşte să îmbunătăţească nivelul de participare civică şi de solidaritate în rândul elevilor și să le ofere acestora ocazia de a spune lumii cum văd ei diferențele din jurul lor.

Cum funcţionează? Printr-un concurs online de produse creative adresat elevilor din clasele V – XII care încurajează exprimarea opiniei despre diferenţele dintre oameni şi cum sunt ele respectate în şcoală şi în comunitate.

Proiectul ”Și pe noi nu ne întrebați?” urmarește ca ideile elevilor să devină o resursă atât pentru proiectele derulate de instituții ale statului cât și pentru proiecte ale societății civile. În acest context, consultarea elevilor, precum și stimularea exercițiului civic în rândul acestora încă din etapele incipiente de formare reprezintă primul pas spre asumarea rolului de cetățeni activi, implicați în procesele decizionale cu privire la viitorul lor.

Proiectul “Și pe noi nu ne întrebați?” va fi implementat de Asociația Romano ButiQ și CeRe, cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică,  program finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank și administrat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.