Sorin Sandu este actor la Teatrul Masca, moderatorul  emisiunii „Și eu m-am născut în  România” (Prima TV), absolvent al Universității  Politehnice din Bucureşti și al  Universității Naționale de  Artă Teatrală și Cinematografică  (UNATC)

Sorin Sandu se află în rândul celor care se mândresc cu originile lor. Poartă pentru tatăl său o admirație profundă și-l recunoaște ca model și azi. Prin cursul de limba romani ținut de profesorul Gheorghe Sarău, a ajuns să cunoască mai mulți activiști pentru drepturile omului și s-a alăturat echipei Romani Criss, în care lucrau Nicolae Gheorghe și alți tineri romi dornici să aducă schimbări în comunitățile de romi.

Sorin vorbește cu patos despre limba romani, rămasă aproape nealterată timp de 1000 de ani. Spune că elementul fascinant al culturii rome este acela că a rezistat în timp, deși a fost transmisă doar pe  cale orală. Sorin crede că cei care nu sunt romi ar trebui să fie curioși să-i cunoască, mai degrabă decât să îi judece.

Vorbește despre romi cu admirație, fiind în același timp trist că politica din România exploatează această minoritate în scopuri electorale în loc să o ajute și să o susțină.  Sorin joacă în „Jekh rat lisame”, primul spectacol de teatru din România jucat în limba romani. Spectacolul este o adaptare după piesa „O noapte furtunoasă” de I.L.Caragiale și este supratitrat în limba română.

Mai multe despre expoziția Romi pentru România: http://romanobutiq.ro/romipentruromania/