Header

Prin proiectul “Grup Local de Initiativa pentru dezvoltarea comunitatii Giulesti-Sarbi” promovam principiul democratiei participative in interiorul cartierului, aplicand metoda de organizare comunitara. In acest sens dorim sa cream o comunicare permanenta intre autoritatile administratiei publice locale si cetateni, in scopul cresterii gradului de transparenta in procesul de luare al deciziilor, decizii care pe termen lung vor contribui la cresterea calitatii vietii membrilor comunitatii.

Situat in partea nord-vestica a Bucurestiului, cartierul dezvolta 2 zone, una considerata rurala (Giulesti-Sarbi) si una urbana (Cartierul Giulesti). Conform site-ului oficial al Primariei, Giulesti-Sarbi este caracterizat ca fiind o zona cu un profund caracter rural, multe strazi fiind neasfaltate sau fara acces la apa curenta sau canalizare. O mare parte din terenuri sunt inundabile, caracterizate de lipsa spatiilor comerciale, centre sanitare sau de invatamant. Exista o singura gradinita si doar doua scoli generale. Calea Giulesti este singurul mijloc de comunicare cu centrul sau alte cartiere ale orasului. In aceasta zona se afla un ghetou in care locuiesc 10 familii (peste 80 de persoane).

 

12711164_500875446781618_6537233216729936028_o1505991_215431005330716_235157830_n_MG_0046

Povești actuale din viața cartierului sunt surprinse pe pagina Salutări din Giulești.

În cei doi ani de proiect, am petrecut timp cunoscând cartierul Giulești-Sârbi cu bune și rele, am reușit să aducem împreună locuitori cu inițiativă care sunt dispuși să se implice și am început să punem urmărul alături de ei pentru o viață mai bună în cartier.

O retrospectivă a activităților din proiect, precum și o incursiune in viața comunității sunt surprinse într-un ghid dedicat cartierului, primul de acest fel.

Proiectul este implementat de Asociatia “Romano ButiQ” in parteneriat cu CeRe – Centrul de Resurse pentru Participare Publica si KCMC – K Consulting Management and Coordination

Proiectul “Grup Local de Inițiativă pentru dezvoltarea comunității Giulești-Sârbi” este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România: www.fondong.fdsc.ro.

Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org

 Conţinutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009-2014. Intreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.

Footer