Proiectul “Educatie creativa pentru o comunitate armonioasa”  isi propune impulsionarea interactiunii inter-etnice, la toate nivelurile (intalniri, discutii, ateliere creative, evenimente culturale) si stimularea interesului pentru educatie al copiilor din comunitatea clujeana Bontida.

Cum facem asta: Pentru stimularea apetitului pentru educatie si pentru dezvoltarea unor legaturi sanatoase si benefice pe termen lung intre copii de etnii diferite, proiectul prevede crearea unor modalitati inedite de interactiune educationala asistata. Activitatile comune sunt derulate pe un parcurs de 6 luni, in cadrul unei serii de ateliere educationale creative dar si o tabara de creatie destinata copiilor. In proiect va fi implicat un numar de 50 copii (romi si neromi, respectand egalitatea de gen) intr-un program creativ de comunicare, colaborare si educare.

De ce: Prin implicarea copiilor din comunitatea Bontida, dar si a familiilor acestora, in actiuni comune in cadrul unei tabere, punem bazele unei cresteri si dezvoltari armonioase a acestora, creand o noua generatie care nu accentueaza diferentele etnice, ci le imbratiseaza. Prin interactiunea directa si mediata, comunitatea poate avea posibilitatea de a gasi solutii si instrumente de rezolvare a problemelor interetnice, sociale si economice.

Grup tinta:

  • Locuitorii de etnie roma a comunei Bontida
  • Locuitorii ne-romi din Comuna Bontida
  • Copii cu varste cuprinse intre 6 – 10 ani, romi si neromi, inscrisi in ciclul de invatamant de stat
  • Autoritati si reprezentati ai mediului economic din Comuna Bontida

Proiectul este implementat de Asociatia Romano ButiQ, in parteneriat cu Asociatia Edusfera si KCMC – K Consulting Management and Coordination.

Proiectul “Educatie creativa pentru o comunitate armonioasa” este finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene accesați www.eeagrants.org.

Continutul acestui website nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a granturilor SEE 2009-2014. Intreaga raspundere asupra corectitudinii și coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor website-ului.