Meșteshukar ButiQ reprezintă azi o rețea de peste 20 de afaceri sociale al căror scop comun este promovarea și dezvoltarea meșteșugurilor tradiționale rome.

Diviza de producție reunește peste 15 cooperative, meșteșugari individuali și ateliere private, coordonate de un Atelier de Design sub umbrela Romano ButiQ, a căror muncă este promovată și distribuită sub brandul unic Meșteshukar ButiQ, prin magazinul online www.mbq.ro, magazinul fix din centrul Bucureștiului, două magazine mobile tip pop-up shop originare în Cluj și Sibiu, precum și o rețea de reselleri naționali și internaționali.

Meșteshukar ButiQ (MBQ) a reușit să aducă o viziune proaspătă asupra meşteşugurilor rome şi să relanseze produse şi obiecte tradiționale, cu un design contemporan, realizat în colaborare cu designerii internaționali consacrați de la zerunianandweisz., respectiv Glimpt Studio și recent cu o serie de designeri naționali.

Dezvoltarea rețelei Meșteshukar ButiQ este posibilă încă din 2013-2014 datorită sprijinului acordat de Fundația ERSTE și CCFD – Terre Solidaire.

Prezentat în: