Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin „Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013”.

logouri-color_SUD EST

Asociația „Romano ButiQ” a demarat in Martie 2014 proiectul „DeltActiv – Programe integrate pentru locuitorii Deltei”, proiect cofinantat prin Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Obiectivul proiectului: 

Obiectivul proiectului este de a creste rata de ocupare in regiunea de dezvoltare Sud-Est, in special in localitatile din Delta Dunarii, asigurand accesul si participarea pe piata muncii a persoanelor neocupate cu precadere a somerilor de lunga durata, inclusiv femei si tineri, persoane aflate in cautarea unui loc de munca si persoane inactive, prin furnizarea de programe integrate personalizate: informare, consiliere, mediere, formare si stimularea activitatilor antreprenoriale locale prin consultanta si orientare.

Parteneri in cadrul proiectului:

Proiectul este implementat in parteneriat cu:

  •  KCMC – K Consulting Management and Coordination – www.kcmc.ro
  • Asociatia „Vox Deltae” – www.deltavox.ro

Durata si zona implementare proiect:

Proiectul „DeltActiv” se va derula pe o perioada de 18 luni, in perioada Martie 2014 – August 2015, in regiunea Sud-Est, judetul Tulcea.

Despre proiect:

In cadrul proiectului se va interveni in cadrul comunitatilor izolate aflate in Delta Dunarii. In aceste comunitati exista un grad mic de ocupare in randul populatiei si accesul la informare, formare si ocupare este foarte mic.

Programele de formare profesionala prevazute acopera o paleta larga de domenii, specifice turismului, ce intampina nevoile diverse ale grupului tinta. Acestea au un caracter ambivalent, fiind relevante atat pe piata muncii cat si in vederea initierii unor activitati pe cont propriu si sunt prevazute a fi utile pe termen lung pe parcursul profesional al grupului tinta vizat.

In cadrul proiectului se va realiza facilitarea accesului pe piata muncii a 455 de persoane din grupul tinta, prin informarea si consilierea acestora cu privire la oportunitatile de ocupare si dezvoltarea abilitatilor de orientare in cariera.

Obiectiv general:

Cresterea ratei de ocupare in regiunea de dezvoltare Sud-Est, asigurand accesul si participarea pe piata muncii a persoanelor neocupate cu precadere a somerilor de lunga durata, inclusiv femei si tineri, persoane aflate in cautarea unui loc de munca si persoane inactive, prin furnizarea de programe integrate personalizate: informare, consiliere, mediere, formare si stimularea activitatilor antreprenoriale locale prin consultanta si orientare. Vom interveni in cadrul comunitatilor izolate aflate in Delta Dunarii, unde exista un grad mic de ocupare in randul populatiei si unde accesul la informare, formare si ocupare este foarte mic.

Programele de formare profesionala prevazute acopera o paleta larga de domenii specifice turismului ce intampina nevoile diverse ale grupului tinta, au un caracter ambivalent, fiind relevante atat pe piata muncii cat si in vederea initierii unor activitati pe cont propriu si sunt prevazute a fi utile pe termen lung pe parcursul profesional al grupului tinta vizat. Consilierea si formarea beneficiarilor proiectului are un efect pozitiv pe termen lung, oferindu-le acestora posibilitatea de a accesa mai usor piata muncii si implicit posibilitatea de a a-si asigura stabilitatea financiara.

Proiectul va dezvolta o retea de interventie functionala si dupa incheierea proiectului, care sa asigure o abordare integrata a masurilor privind cresterea gradului de ocupare in campul muncii a persoanelor din grupul tinta. Reteaua de interventie va fi dezvoltata impreuna cu doua organizatii avand experienta in derularea de proiecte europene si facilitarea accesului la informare si dezvoltare comunitara (in special cu grupuri sociale vulnerabile, cu precadere comunitati izolate si minoritati).

Obiective specifice

1. Facilitarea accesului pe piata muncii a persoanelor din grupul tinta prin informarea si consilierea acestora cu privire la oportunitatile de ocupare si dezvoltarea abilitatilor de orientare in cariera pentru 455 de persoane in cele 18 luni de implementare.

2. Incurajarea dezvoltarii activitatilor independente si a initiativelor antreprenoriale prin oferirea de consultanta si orientare specifica pentru 80 de persoane din grupul tinta, prin intermediul cursurilor de antreprenoriat si prin intermediul biroului de consultanta antreprenoriala organizat in cadrul proiectului, in urma carora cel putin 4 persoane vor porni activitati pe cont propriu.

3. Formarea profesonala pentru cel putin 415 persoane, din care cel putin 165 someri de lunga durata, prin organizarea a 8 programe de formare acreditate ANC, adaptate la nevoile grupului tinta si la contextul pietei muncii, si certificarea a minim 328 de persoane in domenii cautate pe piata muncii, pe durata a 16 luni.

4. Facilitarea participarii pe piata muncii a persoanelor din grupul tinta prin medierea legaturilor dintre acestia si angajatori in urma careia estimam ca minim 51 persoane participante la instruire vor fi angajate in termen de 6 luni.

Proiectul „DeltActiv – Programe integrate pentru locuitorii Deltei” (ID proiect 134401) este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Domeniul Major de Interventie 5.1.

Contact

Mihail Gabriel Preda – Manager Proiect

E-mail: office@romanobutiq.ro | Telefon: 0722.534.864

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro .

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Stiri despre proiect:

Informare website

Cursuri de formator in proiectul DeltActiv

Cursuri de competente informatice pentru locuitorii Deltei

Informare_curs de fotograf_17 apr 2015